Guide: sådan får du mest ud af din computer

Det er de færreste danskere, som ikke ejer en computer, og vi kender alle til problemet med, at computeren ikke kører optimalt. Windows er især tilbøjelig til at opsamle alle mulige former for skrammel med tiden, som kan gøre din pc mærkbart langsommere eller i særligt alvorligt tilfælde nærmest gøre systemet ubrugelig.


Det kan også være en god idé at udskifte gamle kabler med jævne mellemrum, så du kan gøre din computer så effektiv som muligt. Det kan eksempelvis være kabler, som du sætter til dine højtalere eller dit TV.


Opdater, opdater, opdater


Ligegyldigt hvor påpasselig du er, er det stort set umuligt at forhindre, at der efterlades skrotfiler på din computer, idet programmer og opdateringer ikke rydder ordentligt op efter sig selv. Der opdages hele tiden nye sårbarheder i Windows samt i mange af de mest udbredte programmer, man benytter.


For at minimere risikoen for, at dit system kompromitteres, er det vigtigt, at du holder dit styresystem og alle dine installerede programmer opdateret. Du kan indstille Windows til selv at opdatere systemet, hvilket er en rigtig god idé. Hvis du af en eller anden grund ønsker at søge efter opdateringer manuelt, skal du gøre dette mindst én gang ugentligt.

Det er også vigtigt at opdatere din sikkerhedssoftware regelmæssigt, så computerens forsvar er så effektivt som overhovedet muligt. Antivirusprogrammer og anden sikkerhedssoftware opdateres som regel automatisk mindst én gang dagligt, men hvis der opstår problemer på din computer, kan denne automatiske opdatering være slået fra. Det er derfor en god idé at tjekke, om din sikkerhedssoftware er opdateres og slået til regelmæssigt.

Køb nye kabler

Rigtig mange danskere bruger i dag deres computer til eksempelvis skærmdeling med eksterne pc-skærme eller TV. Hvis du køber nye kabler, kan du gøre dit pc-brug mere energieffektivt og sikkert. Det kan være en god idé at smide lidt ekstra penge efter kvalitetskabler, da billige kabler ikke indeholder solide kobberledere og er dårligt isolerede. Din elregning kan hurtigt skyde i vejret, hvis du anvender dårlige og billige kabler.

Du kan også lave dine egne kabler, hvis du har mod på det. Gå på opdagelse i et bredt sortiment af kabler hos Wattoo.dk.

Der er altså mange ting, du kan gøre for at optimere din pc, så du kan sikre, at den kører så optimalt som overhovedet muligt.

Fjern programmer

Ligegyldigt hvor påpasselig du er med hvilke websteder, du besøger, og hvilke programmer du installerer på din pc, er det næsten uundgåeligt, at der med tiden installeres programmer, som du ikke har brug for. Det kan eksempelvis være malware.

Det kan også være, du i et øjebliks uopmærksomhed har klikket OK i en dialogboks uden at tage stilling til, hvad du accepterer og installerer.

Det er derfor en god idé at gennemgå hvilke programmer, der er installeret på computeren og derefter fjerne dem, som du ikke benytter.