Vær opdateret på de nyeste IT-trends både privat og i erhvervet

IT fylder og kommer til at fylde mere både i ens egen dagligdag men også i arbejdslivet, og derfor er det nødvendigt at være opdateret på, hvad der sker inden for IT-verdenen. Der kommer hele tiden nye programmer, funktioner og lovgivninger inden for området, så det kræver meget opmærksomhed og proaktivitet at have fingeren på pulsen og forstå og følge med i det hele. I denne artikel har vi samlet nogle vigtige faktorer, som er gode at vide.

Har du tænkt over jeres brug af data og dine dataaftryk?


Der har efterhånden været mange skandaler og historier i medierne om forskellige virksomheder og IT-giganter, der lækker private oplysninger om forbrugernes adfærd og deres data generelt. Det er et område, der er ekstremt stort fokus på både herhjemme i Danmark men også i hele EU.

GDPR-lovgivningen er trådt i kraft og stiller større krav til, hvordan man indsamler og opbevarer data på kunder, medarbejdere mfl. Det er også noget, der bliver håndhævet derhjemme, og hvis der sker et læk, er det vigtigt, at det meldes til datatilsynet, så der kan komme styr på det igen.

Det er altså vigtigt som virksomhed at have styr på, hvordan man behandler denne data, men det er også vigtigt som privat forbruger at tænke over, hvilke data man giver ud til gud og hver mand og til diverse virksomheder.

Virksomheder må ikke opkræve irrelevante oplysninger om dig bare for deres skyld, det skal bruges til noget, men du gør også klogt i selv at tænke over, om de oplysninger der opkræves fra dig, faktisk er relevante, og noget som de skal bruge. På den måde kan du beskytte dig selv bedre.

Denne funktion skal du kende til privat brug

Det bruges ofte, hvis man vil øge sikkerheden for sig selv, så ens adfærd ikke kan spores tilbage til en selv, men også hvis man vil manipulere med, hvor det skal ligne, at man kommer fra, og det er fx, hvis man vil streame udenlandske tjenester, som der kun er adgang til fra et bestemt land.

Du kan finde en udførlig guide til de bedste VPN på Vpnguiden.dk og blive meget klogere.

En blog, der er værd at følge

Digitaliseringen medfører mange ting, både gode og dårlige, og det afhænger typisk af, hvad man arbejder med, og hvad ens interesse og intention med nettet er. For mange virksomheder åbner det mange flere døre op, men det kan være forvirrende for forbrugerne og den lovgivende magt. Det meste kræver dog bare god oplysning og information for at være opdateret og have det fornødne kendskab. På Simonfrom.dk kan du finde dagsaktuelle artikler om alt, hvad der rører sig inden for IT, digitaliseringen og den online verden, så der kan du blive meget klogere med en lille indsats.

Har din virksomhed brug for den rette leder?

I en virksomhed er det ekstremt vigtigt at tage del i digitaliseringen, være opdateret på de muligheder som IT tilbyder samt at have en god og troværdig datakultur.

I denne henseende er det altså virkelig vigtigt med en leder, der kan tage virksomheden i den rette retning og sætte fokus ind de steder, hvor det kan halte og få hele organisationen med.

Den rette leder kan virkelig gøre en forskel, og det er altså vigtigt at finde den rette. Amrop.dk er et anerkendt headhunterfirma, som kan hjælpe jer med at finde den helt perfekte leder.